AGRAF

De muziek van AGRAF ⴰⴳⵔⴰⴼ is een mengelmoes van traditionele Riffijnse muziek en nieuwe moderne klanken.

De immens populaire band combineert verschillende stijlen en culturen en hun muziek is een kruising van Amazigh, Gnawa, Jazz, Spaanse en Afrikaans muziek.

Nasre-Eddine wijdt zijn leven aan het verspreiden van de Riffijnse cultuur. Maar ook aan het verspreiden van een boodschap van hoop, vrijheid, broederschap en vrede, via zijn liederen. Agraf vertelt het verhaal van de Rif. Dit zijn verhalen van pijn maar ook van hoop. Het was na een grote opstand in de Rif en de pijn, veroorzaakt door het overlijden van zijn moeder, dat Nasre-Eddine begon met zingen. Zijn muziek werd zijn troost, zijn boodschap en zijn hoop. Hij vertelt zijn verhaal en laat het geluid van liefde en revolutie klinken.

Muziek & Video's

Meer over AGRAF

 • ABDELMOULA

  De zanger Abdelmoula wordt door ingewijden wel eens 'de Marokkaanse Marco Borsato' genoemd. Helemaal vreemd is deze vergelijking ook weer niet, want Abdelmoula heeft net als Borsato een dijk van een stem en ook hij weet zich met een goed in het gehoor liggend, breed en populair repertoire in het middelpunt van de belangstelling van een grote groep muziekliefhebbers, jong en oud.

 • Elias Ahoudri

  Deze jongeman maakt een geweldige muziek en snoeiharde teksten over de protestbeweging in het Rif gebied.

 • Speeltijden

  Zondag 9 juni:
  15:30 - samen met Anneke de Vries - Strandpodium
  20: 30 - Gezamenlijk concert NBE & gasten - Hoofdpodium

  Maandag 10 juni:
  16:30 - Percussie workshop - Backstage
  17:30 - Percussie workshop - Backstage
  19:30 - Slotconcert NBE & gasten - Hoofdpodium

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail