De-Regahs-Johan-Bierbar-van-Sevilla-foto-Maarten-Ederveen

DE RÈGHÂS

De Haagse flamingogroep De Règâhs is wereldberoemd in Den Haag en verovert ook steeds meer de harten van de mensen daarbuiten. Mede dankzij de theatershows The Hague Olé (2011/2012) en Carmuh (2013/2014), waarmee De Règâhs het land door trokken en vele muziek-, theater- en taalliefhebbers wisten te raken.

100% puur Flamingo
Het unieke van De Règâhs zit ‘m in de combinatie van flamenco, pop, rock en wereldmuziek met traditioneel Haagse liedjesteksten vol humor. 100% puur Flamingo, zoals ze het zelf noemen.

Van ‘plat Haags’ spreken we liever niet; het is niet grof. Dit zijn gevoelige , hilarische teksten en hertalingen. Tijdens de theatershows vertellen De Règâhs in woorden en muziek een eigen verhaal. Werkelijkheid en fictie lopen moeiteloos door elkaar en er valt voor de goede verstaander heel wat te lachen.

Wie zijn De Règâhs?
Centraal in het nest zit SingâhsongRègâh Johan Frauenfelder; bekend flamencogitarist in Nederland en schrijver van alle Règâhteksten. Johan omringde zich in 2006 met het neusje van de zalm op Flamingogebied: BèRègâh Marcel de Graaf en SlagRègâh Elvin den Haan. Enige tijd (tot 2016) werd dit trio ondersteund door een basrègâh: Peter Wassenaar en later Evert Willemstijn.

Begin 2016 nam Ron van Holland de drumstokjes over van Slagrègâh Elvin en sindsdien spelen de Règâhs ook mét een aantal sprankelende flamingodanseressen. Tijdens optredens, in de theaters en in de studio zit Arturo Ramón achter de knoppen; hij speelt steeds vaker ook zelf mee op de (bas)gitaar. En sinds 2017 verwelkomen we een nieuwe Règâh: Roy de Rijke.

Soms springen gastmuzikanten en extra danseressen het podium op om het feest nóg groter te maken.

  • Speeltijden

    zondag 10 juni:
    18: 15 - Plein
    19.30 - Slotconcert NBE & Gasten - Hoofdpodium

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail